a

10.26.2008

cara buat read more di template baru

assalammualaikum....trima kasih aku ucapkan kepada yang bertanya tentang bagaimana nak buat read more...pasal ada setengah template susah nak buat read more ini kerana sume template agak berbeza...


ok kite mulakan tutorial ini





1. Buka template -> Edit HTML ->berikan tanda pada menu “expand widget tempate”
2. Letakkan kod berikut persis di atasnya kod < / head >




< style >
< b : if cond = ' data:blog . pageType = = " item " ' >
span . fullpost { display : inline ; }
< b : else / >
span . fullpost { display : none ; }
< / b : if >
< / style >




3. Letakkan kod berikut di bawah kod < p > < data : post . body / > < / p >



< b : if cond = ' data : blog . pageType ! = " item " ' >
< a expr : href = ' data : post . url ' > Read More. . < / a >
< / b : if >




4. Klik Simpan. Selesai.
5. Klik SETTINGS , terus klik FORMATTING . Di paling bawah ada kotak kosong di menu TEMPLATE POSTING. Isi kotak kosong dgn kode berikut:



< span class = " fullpost " >
< / span >




jangan lupe save kan .....

dan anda boleh menggunakannye itu saje





Cetak Artikel Ini

2 Comentários:

haziri said...

Terima kasih.. nmpak mcm senang nk wat. hehhee

admin said...

erm mmg senang ...ada 1 lagi contoh macam mana nak wat read more tp susah ckit bg setengah template...kalo anda nak tgk 1 lg contoh macam mana nak wat read more leh g kat http://myp4u.blogspot.com/2008/08/create-read-more.html

:10 :11 :12 :13
:14 :15 :16 :17
:18 :19 :20 :21
:22 :23 :24 :25
:26 :27 :28 :29
:30 :31 :32 :33
:34 :35 :36 :37
:38 :39 :40 :41
:42 :43 :44 :45

Post a Comment

My followers

  ©rakan4u. .

TOPO